Om oss
Hej! Jag heter Stina Odlingson och är grundare av Retorit. Jag är en positiv person med en känsla för kommunikativa mönster och en tro på alla människors förmåga att förbättras. Jag är uppväxt i hjärtat av de småländska skogarna, har bott både i Paris och i Stockholm, men har funnit mitt hem i den vackra staden Örebro. Här har jag arbetat tre år med att utbilda studenter på Örebro universitet och jobbat tre år i en civilsamhällsorganisation med att utbilda företag, elever och allmänhet.
Jag fascineras av det mänskliga sinnet och av mellanmänsklig kommunikation; hur små, omedvetna val i kommunikationen inom ett team kan få stora konsekvenser, och hur ledares kompetens kan upplevas hög eller låg utifrån vad mottagaren ser och hör mer än vad ledaren faktiskt gör. Jag är en problemlösare som älskar att hitta nya lösningar på gamla problem och att kreativt använda gamla lösningar på nya problem. En sådan kreativ lösning är att föra in den tusenåriga retoriken i den moderna IT-sektorn, genom företagskonceptet Retorit.
Med Retorit underlättar jag IT-sektorns övergång från överplanering och att arbeta i enskilda öar till konstant samarbete och dialog såväl inom team som med kund. Med iterativa cykler och inkrementella metoder blir kommunikation klistret som håller ihop hela processen. Retorit hjälper till att säkerställa att det klistret blir så starkt som möjligt! Läs mer vad Retorit kan göra för dig och ditt team här!
Resan till Retorit

2014

Fil. Kand i retorik och
kommunikativt ledarskap

2015

Säljande projektledare
för nyhetsplattform

2016

Adjunkt
i retorik
på Örebro Universitet

2018

Utbildningsansvarig
på Örebro Rättighetscenter

2018

Utbildare på
Sälj- och marknads-
högskolan i Göteborg

2021

Kurs i praktisk projektledning
i IT-sektorn

2021

Kurs i psykologins
grunder

2021

Lansering Retorit
i september 2021

Min erfarenhet i siffror
Resan innan Retorit har varit lång och jag har hunnit samla på mig mångårig erfarenhet av att utbilda och coacha olika typer av målgrupper. Jag har exempelvis:

Utbildat på

15

olika orter

Genomfört fler än

500

föreläsningar och workshops

Utbildat fler än

10 000

personer